over ons

In 1988 bracht ik tien dagen door in O Sel Ling, een Centro de Retiros (Granada, Spanje). Thuisgekomen kon ik niet slapen van gelukkig zijn. Dít, een retraite, is goed voor mensen. Ik wist het zeker.

Jaren later mochten we logeren in de Kieftskamp, een smaakvol ingericht Geldersch Landgoed. Op een zomeravond verzuchtte Rob, uitkijkend over de tuin en het weidse landschap ‘Wat jammer dat zo weinig mensen van deze plek genieten.’ Vanaf dat moment verbond ik dit landgoed met mijn droom: ruimte scheppen voor retraites.

Ruim 25 jaar wonen en werken wij inmiddels op de Kieftskamp en zo lang al komen hier gasten met hun levensvragen. Tijdens een retraite vullen zij, op zoek naar innerlijke antwoorden, het hele huis en het hele landgoed met hun energie. Dit landgoed, gelegen temidden van zoveel natuurlijke schoonheid, is een prachtige plek om ieders zelfhelend vermogen te activeren.

Elke keer opnieuw is het retraiteteam benieuwd naar de vragen van de gasten. We begeleiden hen vanuit gelijkwaardigheid, met open hart, betrokken. Naast het drietal direct betrokken helpers, waarbij de stemtherapeut Henriëtte een essentiële, dragende kracht is, zijn ook de kok, Joeke, en Rob van onschatbare waarde voor een krachtige en veilige bedding.

Lees meer bij Corrie Stoeckart-Dekker en Rob Stoeckart.