De Kieftskamp in Vorden, Gelderland, een ideale plek voor een retraite.

Retraite Boeddhistische psychologie

17 – 21 juli 2024, De Kieftskamp

Graag willen wij u attenderen op een vijfdaagse meditatieretraite onder begeleiding van Dharmaleraar Han de Wit, 17 t/m 21 juli.

In deze retraite onderzoeken we de psychologische inzichten van de Boeddha, die onze meditatiebeoefening kunnen verhelderen en verdiepen.

Deze meditatiedagen zullen plaatsvinden op het landgoed de Kieftskamp.
Adres: Lindeseweg 6, 7251 NK Vorden
Telefoon: 0575-554433
Website: www.kieftskamp.nl

De kosten voor deze retraite zijn 475 euro als je kampeert op het terrein of thuis slaapt. Wil je een kamer in de Kieftskamp dan zijn de kosten 525 euro.

De maaltijden zijn vegetarisch. Er zijn 14 plaatsen in het huis en ongeveer 14 plekken op het terrein om te kamperen. Maximaal kunnen er 28-30 mensen meedoen. Via mond op mondreclame hebben er zich al 16 mensen aangemeld. Mocht je interesse hebben, dan is het handig om je snel op te geven.

Opgave en vragen kunnen gestuurd worden aan Louise Kleinherenbrink.
Telefoon: 06 238 608 11
Mailadres: louisekleinherenbrink@gmail.com

Meer over het thema van deze retraite:

Tegenwoordig wordt meditatie steeds breder beoefend. Het is niet meer iets vreemds of uitzonderlijks en mensen beoefenen het op veel verschillende manieren en om verschillende redenen. Mogelijkheden om ons begrip te verdiepen en te verrijken worden daarom steeds belangrijker en nuttiger. Want of we nu al langer meditatie beoefenen of er net mee begonnen zijn, de terechte vraag is en blijft: Wat doen we eigenlijk als we daar op ons meditatiekussen zitten? Wat gebeurt er werkelijk? Dat is wat we in dit studie- en meditatieprogramma zullen onderzoeken.

Hoe? Door ons vertrouwd maken met boeddhistische inzichten over onze geest, emoties, verwarring, ontwaken en verlichte actie. Deze inzichten, die we vinden in de Abhidharma, de Yogachara en en mahamoedra-tradities, verschillen nogal van de psychologie zoals wij die in onze westerse cultuur kennen. Dat komt omdat zij zijn voortgekomen uit de beoefening van meditatie zèlf. En juist daardoor kunnen ze op een heel praktische manier onze eigen meditatiepraktijk ondersteunen, inspireren en verhelderen.

Meer over de begeleiders:

Han de Wit, auteur van veelgelezen boeken zoals Het Open Veld van de Ervaring en De Verborgen Bloei, is een van de vroege studenten van Chögyam Trungpa Rinpoche. Hij is door hem opgeleid en gemachtigd om meditatie-en Dharma-onderricht te geven. Als wetenschapper verwierf Dr. Han F de Wit internationale bekendheid met zijn onderzoek naar psychologische inzichten, die in spirituele tradities te vinden zijn. Naast Han zal ook Suzanne Prysor-Jones de retraite begeleiden. Zij is Dharmaleraar in Montpellier.